They all dress different, yet they all look the same

Vi nordmenn er over gjennomsnittet kommersielle når det kommer til mote. Det er ikke rart vi sammen med våre kjære naboland går under kategorien minimalister, da vi elsker å kle oss i tidløse Acne- plagg som får oss til å gli inni mengden på en enkel, og på samme tid «moteriktig» måte. Norsk mote er som en enveiskjørt gate, hvor man altså bare har en kjøreretning. Oslo Fashion Week ble i år avlyst, og erstattet med Oslo Trend, som vi kan se på som et tappert forsøk på å bevare mote- Norge.

Noe vi er flinke til her i landet, er å adoptere stiler og design fra andre rundt oss. Hvis det er rutemønster som er i vinden, kaster alle mann seg rundt denne trenden som på kort tid vil eksponeres så og si over hele landet. Ta et annet eksempel. Skal man finne seg et nytt skjerf til vinteren, spiller det ingen rolle om man går på Tiger of Sweden eller Lindex, for det samme skjerfet vil dukke opp i begge butikkene (i ulike stoffkvaliteter vel og merke).

Kanskje vi er nødt til å vende oss litt i mot dette folkelige motekonseptet vi dyrker i Norge, og prøve å hente inspirasjon i fra andre land enn våre nærmeste naboer. Hva med å sette den norske moten i et større perspektiv og for eksempel la oss inspirere av de russiske motejentene? Jeg savner også å se mer av den glamorøse moten, og stilarter som minner mer om fransk og italiensk mote.

Jeg, for min del kunne tenke meg å utvikle min personlige stil ved å våge å eksperimentere mer med farger og kombinasjoner og gjøre den enda mer individuell. Ettersom jeg med tiden har lært mer om mote og trender, har jeg lagt merke til at det er vanskeligere å ta en genser for en genser. Før handlet det kun om farge og pris, nå handler det om snitt, stoffkvalitet, komfort, farge, trendakutalitet og pris. Jeg har blitt mer bevisst på hva jeg kjøper, noe som i utgangspunktet er en positiv ting. Samtidig ser jeg at jeg blir mer og mer konservativ stilmessig. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var mer leken og fri, som i starten, da jeg virkelig lot meg utforske moten.

Når jeg ser på it- jenter som Mira Duma og Olivia Palermo, tenker jeg; Sånn vil jeg være, slik ønsker jeg å se ut! Det handler om å uttrykke seg selv gjennom hva man har på seg. Dersom man vil skille seg ut fra mengden, må en også tørre å gå litt utenfor de skandinaviske landegrensene. Kanskje man til og med må våge å være litt mindre minimalister.

They all dress different, yet they all look the same

Legg att eit svar